Als u begaan bent met het milieu zult u wellicht overwegen uw woning te verduurzamen. Hiervoor heeft u een aantal opties. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Isolatie aanbrengen
  • Warmtepomp installeren
  • Elektrisch koken
  • Dubbel glas laten zetten

Met deze maatregelen bent u minder energie kwijt en u bespaart op gas. Een warmtepomp en andere maatregelen zoals die hierboven, kosten echter wel geld. Voor u uw besparing terug heeft verdiend bent u enkele jaren verder. Dat kan een beslissing om wel of niet een warmtepomp te laten installeren, uiteraard beïnvloeden. Een van de leveranciers van warmtepompen in Nederland is The Sunshine Company. The Sunshine Company biedt u de beste waterpomp. De terugverdientijd van uw pomp kunt u eenvoudig online berekenen met een handige tool. Die vindt u via thesunshinecompany.nl. U rekent zo uit welke besparing u kunt realiseren met een warmtepomp en welke terugverdientijd hier aan vastzit. Stel, u investeert in een warmtepomp voor tienduizend euro en u bespaart op jaarbasis tweeduizend euro. Dan heeft u de pomp binnen vijf jaar terugverdiend. Alle energie die u hierna bespaart, is directe winst voor u. Wilt u nog niet overstappen vanwege het milieu? Denk dan aan de besparing die u een warmtepomp kan opleveren. Bereken snel wat uw waterpomp kost en de terugverdientijd van de pomp. Wellicht is er op het energieverbruik van uw woning ontzettend veel geld te besparen zonder dat u het weet. Ook voor particulieren die hun woning willen verkopen kan het interessant zijn de woning te verduurzamen, bijvoorbeeld met een warmtepomp. Qua terugverdientijd en het terugverdienen van de investering in het algemeen, zal de investering zich uitbetalen in het hogere verkoopbedrag van de woning. U kunt dan zelfs het bedrag al binnen enkele maanden terugkrijgen. Het huis wordt immers ingedeeld in een hoger energielabel en zal ook bij het Kadaster een hogere woningwaarde krijgen. In bijna alle gevallen is het raadzaam over te gaan op duurzamere energiebronnen in en om het huis. Op de lange termijn betalen dit soort investeringen zich altijd uit.

Waarom is een warmtepomp en de terugverdientijd berekenen belangrijk?

Als u puur vanwege milieuredenen overstapt op een warmtepomp is terugverdientijd niet van groot belang. Wilt u echter besparen, dan zult u moeten berekenen wanneer u de investering eruit heeft. Daarvoor is het belangrijk geen grove berekening te maken, maar een som op basis van uw behoeften en verbruik te baseren. Dat doet u met de handige tool van The Sunshine Company, op https://www.thesunshinecompany.nl/besparing-warmtepomp-berekenen/. Als u uw warmtepomp heeft bekeken inclusief terugverdientijd, kunt u daarna direct contact opnemen met The Sunshine Company. Een warmtepomp bestellen gaat eenvoudig. U geeft uw gegevens door via de website en een van de medewerkers van The Sunshine Company neemt binnen een week contact met u op. Nog niet zeker of u een warmtepomp wilt? De terugverdientijd van uw warmtepomp is niet de enige factor in het totale plaatje. Zonnepanelen kunnen ook helpen uw energierekening terug te brengen. Al met al kan het ingewikkeld zijn de juiste berekening te maken, zélfs met de handige rekentool van The Sunshine Company. In dat geval raden wij zeker aan contact op te nemen. In een persoonlijk gesprek kunnen wij met u bepalen welke investering handig is voor u.

Offerte aanvragen

Weten wat een warmtepomp kost? Dat kan, als u een offerte aanvraagt via de website van The Sunshine Company. Wij kunnen u daarnaast ook adviseren over zonnepanelen of radiatoren. Uw complete energiehuishouding kunt u laten reviseren door ons. Uw investering heeft u er vaak binnen tien jaar al uit. Dat geldt bijna altijd voor een warmtepomp: de terugverdientijd bij een warmtepomp is gemiddeld zeven jaar.