Wanneer je besluit te gaan trouwen, dan denk je niet aan een echtscheiding. Je denkt aan een leven samen, aan plannen maken, eventueel kinderen. Je denkt aan het kopen van een huis, aan samen van een pensioen genieten en je denkt aan veel mooie jaren en belangrijke beslissingen. Helaas lopen veel van de huidige huwelijken op de klippen. Een echtscheiding is gemakkelijk en snel te regelen en het is normaal dat we voor onszelf kiezen op het moment dat we ongelukkig zijn in een relatie. Op dat moment is een advocaat voor echtscheiding inschakelen een belangrijke stap. Naast het feit dat het een verplichte factor is omdat de advocaat voor echtscheiding de papieren in moet dienen om de echtscheiding rechtsgeldig te maken, zijn er veel andere voordelen. Wat niet vergeten mag worden, is dat er bij elke echtscheiding minstens één partij is die ontzettend te maken krijgt met emotionele momenten en drempels. Zijn beide partijen bijzonder emotioneel tijdens het bespreken van de echtscheiding, dan kan de advocaat voor echtscheiding het proces vereenvoudigen en in goede banen leiden op een professionele manier. Zo kan alles goed geregeld worden ondanks de emoties, de hindernissen en de mogelijke gevolgen. Zijn er kinderen in het spel, dan is een advocaat voor echtscheiding helemaal een verstandige keuze omdat er dan net even iets meer geregeld moet worden.

Een advocaat voor echtscheiding: duidelijkheid en snelheid

Een advocaat voor echtscheiding heeft daarnaast nog een aantal voordelen die het belangrijk maken om de juiste partij in te schakelen:

  • Het proces wordt aanzienlijk versneld waardoor alle partijen verder kunnen met hun leven;
  • Het proces en de afspraken worden op een duidelijke manier vastgelegd, zonder dat er uitleg nodig is over bepaalde regels en afspraken.

Het is de bedoeling dat de echtscheiding eenmalig is. Na de gesprekken en het ondertekenen van de papieren moet de echtscheiding rond zijn. Pas op dat moment kunnen beide partijen weer verder met hun leven. De advocaat voor echtscheiding zorgt er daarnaast voor dat alle afspraken duidelijk op papier komen te staan en rechtsgeldig worden. Zeker voor stellen met kinderen is dit van belang. Je wilt niet wekenlang door blijven vechten, onduidelijkheden hebben of de kinderen elke keer uit te leggen dat de bezoekregeling aangepast is of dat zij ineens bij de vader moeten gaan wonen omdat er fouten gemaakt zijn bij de echtscheiding. Dat wil je niet voor jezelf, niet voor je kinderen en eigenlijk ook niet voor je partner. Daarom is een advocaat voor echtscheiding kiezen een belangrijk moment. Persoonlijk raad ik de partij uit Enschede aan, Camps (campsadvocatuur.nl).

Eerlijk en open proberen te blijven

Een echtscheiding is niet leuk. Maar je hoeft er ook niet direct een hel van te maken. Veel mensen die in een echtscheiding verwikkeld raken, hebben het idee dat ze er een wedstrijd van moeten maken. De advocaat voor echtscheiding zal direct uitleggen dat het niet zo werkt. Een echtscheiding gaat om het maken van compromissen, om geven en nemen en om krijgen waar je recht op hebt. Daarbij is het altijd goed om na te denken over de gevolgen voor jezelf en die voor je partner. Ga vooral in gesprek en blijf open communiceren. Zo kom je namelijk tot de afspraken die het best zijn voor alle mensen en het voorkomt misverstanden die kunnen leiden tot een lange nasleep. Dat wil je niet, je wilt na de echtscheiding namelijk gewoon verder kunnen gaan met je leven en een toekomst op kunnen bouwen zonder je ex-partner die je achter je gelaten hebt.