Stap uit je comfortzone en boek nu een vakantie naar AlaskaAlaska is een van de staten van de Verenigde Staten. De staat grenst in het oosten aan Canada en is verder omringd door de Grote Oceaan, de Beringzee en de Noordelijke Ijszee. Alaska staat niet bekend als een Staat dat veel toeristen trekt. Toch is het wel een keer leuk om uit je comfortzone te stappen en een reis te boeken naar het verre, maar mooie Alaska. Op de website van Wild Alaska kun jij je eigen (rond)reis plannen. Een vakantie in Alaska zal er geheid een worden om niet snel te vergeten! 

Basisinformatie voor je vakantie in Alaska

De beste reistijd om een vakantie naar Alaska te boeken is in Juni, Juli, Augustus en in September. In deze maanden is er namelijk veel wild te spotten en zijn de temperaturen het aangenaamst. In het zuiden langs de kust, in het westen en bij de eilanden heerst een zeeklimaat, in het noorden heerst een toendraklimaat en in het oosten en in het midden heerst een landklimaat met hoge temperaturen. In Alaska wordt Amerikaans Engels gesproken, dus u hoeft niet bamg te zijn dat u niet kunt communiceren met de bevolking. Tijdens uw vakantie in Alaska heeft u natuurlijk geld nodig, in Alaska betalen ze met de Amerikaanse dollar, de USD. Houd je van een groot diversiteit qua landschap? Dan zeker moet u een vakantie naar Alaska boeken! Alaska is groot, leeg land met uitgestrekte gletsjers, hoge bergmassieven, dichte regenwouden, boomloze toenda’s, taiga’s en diepe fjorden. Oftewel, echt iets voor iemand die er van houdt om nieuwe landschappen te ontdekken. De vlucht bedraagt 15 uur vanaf Amsterdam naar Juneau, dit is de hoofdstand van Alaska.

4 Redenen vor een vakantie naar Alaska

Alaska is dus zoals je wel kunt zeggen. een unieke vakantiebestemming en staat dan ook bij veel mensen op hun bucketlist. Of je hier nu wil gaan vissen in de talloze riviertjes, echt de outback in wilt of door de Inside Passsage wilt reizen, er zijn altijd goeie redenen voor een vakantie naar Alaska te bedenken. Hieronder zie je de zeven voornaamste redenen even op een rijtje:

  • Alaska is groot, wanneer je tijdens je vakantie in Alaska de grootsheid ervaart, dan besef je pas dat we in Nederland maar op elkaars lip leven
  • Alaska is ruig en wild, met wel 14 bergketens, meer dan 3 miljoen meren en een oppervlakte van wel 1,7 miljoen vierkante kilometer en bijna 22 miljoen hectare nationaal bos, is Alaska gemakkelijk een van de wildste plaatsen van de VS. Al die robuuste en ongetemde natuurlijke kenmerken geven Alaska een onmiskenbare Allure voor zowel outdoor liefhebbers als avontuurlijke reizigers.
  • Er zijn weinig wegen. En waar geen wegen zijn, daar ligt het avontuur! Omdat Alaska weinig tot geen wegen heeft, ben je als toerist aangewezen op bushplanes en floatplanes. De lokale piloot brengt je naar de meest wonderbaarlijke afgelegen gebieden!
  • Ongeëvenaard hoeveelheid wildlife, tijdens je vakantie in Alaska zal de wildlife zeker niet te missen zijn! Omdat het grootste deel van Alaska onontgonnen is heeft de wildlife hier natuurlijk alle ruimte. Ga op zoek tijdens je vakantie in Alaska naar de enorme elanden, grizzlyberen, Dolfijnen, walvissen en Dall schapen.