Ik ben altijd al een fan van motoren geweest. Ik heb nog een foto van vroeger, dat ik als meisje van zeven jaar op de motor van mijn vader poseer. Ik kan me nog dat gevoel van toen voor de geest halen. Alsof je de wereld de baas bent op zo’n beest van een apparaat. Dat gevoel van ‘heel de wereld aankunnen als je op de motor zit’ is later aangevuld met een gevoel van geluk en vrijheid. Het kwam voor mijn ouders dan ook niet als een verrassing toen ik na het behalen van mijn rijbewijs meteen door wilde voor een motorrijbewijs. Helaas was dat uiteindelijk pas na zes jaar mogelijk, maar ik slaagde in één keer. Ik heb lang gespaard en kocht twee jaar na het behalen van mijn rijbewijs mijn eerste motor: een Suzuki GS500. Niet mijn droommotor, maar een goede eerste motor voor een beginnende motorrijder. Voor motorkleding kon ik kiezen uit de vele Motorjassen van mijn vader. Ik heb twee jaar op de Suzuki rondgereden, toen ik graag eigen motorkleding wilde aanschaffen. Via mijn vader kwam ik terecht bij Sander Düren, een specialist in lederen motorkleding. Ik kon er terecht voor veel merken lederen Motorjassen:

  • Perfecto;
  • Brando;
  • T2;
  • Shaper en nog veel meer!

Ik koos een zwartleder model van Brando. Ik heb die jas jarenlang gedragen, het was een tijdloos model dat bij veel verschillende soorten motoren paste. Ik voelde mij de koningin te rijk!

Motorjassen op maat gemaakt

Een kleine vijf jaar geleden ben ik op zoek gegaan naar mijn droommotor: Een Harley Davidson Sportster. Toen ik de perfecte uitvoering had gevonden op internet kon ik mijn geluk niet op! Hoewel mijn Brando motorjas niet misstond op de Harley, wilde ik een andere motorjas aanschaffen, die een perfecte aanvulling op mijn motor zou zijn. Ik heb heel veel Motorjassen geprobeerd en velen pasten prima bij de motor, maar ik miste bij alle jassen wel iets. Mijn vader herinnerde me weer aan Sander Düren. Zij verkopen immers naast confectie Motorjassen, ook op maat gemaakte jassen van eigen ontwerp. Daarin waren vele keuzes mogelijk op verschillende gebieden:

  • Verschillende soorten leer in hoogstaande kwaliteit;
  • De Motorjassen worden met de hand genaaid;
  • Toevoeging van unieke belettering;
  • Mogelijk in alle maten.

Ik ben langs gegaan bij de zaak met een idee in mijn hoofd. Ik wilde de jas volledig in zwart leder uitgevoerd hebben en wilde mijn familienaam verwerken in de jas. Daarnaast wilde ik iets van mijn Molukse roots toevoegen zonder dat het associaties op zou roepen van een bepaalde motorclub. Ik had geen idee of deze specialist dergelijke Motorjassen wel zou kunnen vervaardigen. Maar toen ik mijn idee uiteenzette, dacht de medewerker meteen met me mee en kwam met allerlei opties, waar ik nog helemaal niet aan had gedacht! Het resultaat was geweldig! Ik kon mij niet voorstellen, dat wat wij in de computer hadden gemaakt omgetoverd kon worden tot een van de meest unieke Motorjassen, die ik ooit had gezien. Mijn maten werden genomen en genoteerd en de bestelling stond.

Droom van een motorjas

Bijna vijf weken later kreeg ik een berichtje van sanderduren-motorkleding.nl, dat de motorjas klaar was. Ik kon mijn ogen niet geloven! Het plaatje, dat ik in mijn hoofd had, hing daar in de winkel te wachten op mij. Het was nog mooier dan ik had durven hopen. Waar ik ook rijd, ik krijg altijd complimenten over mijn motor, maar nog meer over mijn jas. Ik durf met zekerheid te stellen, dat van alle Motorjassen, die van mij de meest unieke is!