Wilt u een wand bekleden maar bent u nog op zoek naar iets wat zowel duurzaam als mooi is? Dan is kurken wandbekleding wellicht wat voor u. artinato biedt verschillende mogelijkheden voor het inzetten van kurk als wandbekleding voor uw woning.

artinato: duurzaam met kurk

artinato is een bedrijf dat het belangrijk vindt om bij te dragen aan het behouden van kurkbossen en daarmee het kappen van bomen tegen te gaan. Dit is ook de missie van het bedrijf, het bedrijf streeft ernaar om deze missie zo goed mogelijk waar te maken. 

Om bij te dragen aan het behoud van de kurkeiken populatie en hun missie waar te maken steunt artinato het project #hetbosvandetoekomst. Vijf procent van de opbrengst van alle producten die artinato verkoopt gaat namelijk naar dit project. Het project #hetbosvandetoekomst is een project van Pro Suber. Mensen kunnen meedoen aan dit project door al vanaf 10 euro een kurkeik te adopteren en te houden voor een periode van vijf jaar, waarna de kurkeik vervolgens in een kurkeikenbos wordt geplaatst. Het doel van het project is om de vraag naar kurk te vergroten en de kurkeikenbossen te laten groeien, zodat kurk in de toekomst nog vaker ingezet kan worden als duurzaam materiaal dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Een voorbeeld hiervan is het inzetten van kurk als wandbekleding, het is een goed isolatiemateriaal.

Kurken wandbekleding

Eén van de vele dingen die u kunt doen met kurk is uw wand bekleden. Kurken wandbekleding is de perfecte optie als u wilt kiezen voor duurzame en ecologisch verantwoorde wandbekleding. Daarnaast zijn er nog veel meer redenen voor het kiezen van kurken wandbekleding;

  • Kurk draagt bij aan zowel de akoestische als de warme isolatie van een ruimte.
  • Wanneer u een fan bent van de industriële stijl dan past kurken wandbekleding perfect binnen deze stijl. Kurk geeft namelijk een robuuste uitstraling aan een kamer.
  • Een kurken wand is multifunctioneel, de wand kan namelijk ook als prikbord gebruikt worden.

Kurk is ook nog eens vuilafstotend en biologisch afbreekbaar. Er zitten dus erg veel voordelen aan het hebben van kurken wandbekleding. Het aanbrengen van kurken wandbekleding is daarnaast erg makkelijk en er zijn verschillende mogelijkheden voor die hieronder kort besproken worden. 

Allereerst kunt u kiezen voor kurktegels. Deze tegels zijn speciaal gemaakt voor het bekleden van een wand. artinato heeft een ruim en divers aanbod kurktegels met verschillende soorten, kleuren en maten. Zo is er bijvoorbeeld keuze uit gevlekte, gestreepte en gekleurde tegels. Voor elk interieur is er een soort kurktegel aanwezig die perfect binnen dat interieur pas. 

Een andere eenvoudige manier voor het aanbrengen van kurken wandbekleding is kurk op rol. Dit zijn rollen kurk die u gemakkelijk kunt aanbrengen op elke muur. Het leuke van kurk op rol is dat u deze kurken wandbekleding ook als prikbord kunt gebruiken. Het is dus mooi en ook nog eens functioneel!

Kurk is dus een prachtig, natuurlijk materiaal dat goed ingezet kan worden voor het bekleden van uw wand. Kurk is gemaakt van boomschors van de kurkeik en komt dus volledig uit de natuur. Het is een prachtige en duurzame manier voor het bekleden van uw wand. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem dan eens een kijkje op artinato.com.