Je kent het wel: je bent aan het sporten, maar je elastiekje zakt uit. Voor de zoveelste keer moet je je spel staken om een nieuwe staart in je haar te maken. Gelukkig is dit scenario verleden tijd met een anti-slip haarbandje. Maar wat is dat eigenlijk?

6 redenen om een anti-slip haarbandje te gebruiken

Veel mensen gebruiken nog de ouderwetse elastiekjes: strakke bandjes met een ijzertje ertussen. Dit kan echter zorgen voor een aanzienlijke beschadiging van je haar. Wanneer je dit elastiekje uitdoet, kun je haren meetrekken. Ook zit je kapsel snel te strak, waardoor je hoofdhuid pijn gaat doen. En een elastiekje zorgt voor een vreemde knik in je haar. Allemaal nadelen dus – die voorkomen kunnen worden door gebruik te maken van een speciaal bandje. Dit wordt ook wel een ‘anti-slip haarbandje’ genoemd, omdat hij op zo’n manier gemaakt is dat ‘ie niet snel uitzakt. Aan de binnenkant zit een speciaal fluweelachtig stofje dat ervoor zorgt dat het haarbandje niet snel verschuift. Daarnaast laat dit zachte materiaal je haar heel. Dat zijn al een aantal voordelen; in totaal zijn er minstens 5 redenen om een anti-slip haarbandje te gebruiken:

 • Het beschadigt je haar niet en breekt je haar niet af;
 • Het zorgt ervoor dat je haar in model blijft zitten;
 • Het rekt niet uit;
 • Het zit niet te strak;
 • Het knelt je arm niet af wanneer je het haarbandje om je pols doet;
 • Het maakt je outfit net wat vrolijker.

Over dat laatste: haarbanden zijn helemaal in tegenwoordig. Als je een beetje om je heen kijkt in de winkels of webshops, zie je al snel een model met een haarbandje voorbijkomen. Ook buiten het sporten om kun je ‘m dus prima dragen. En gelukkig zijn ze in allerlei kleuren en patroontjes beschikbaar, zodat je altijd iets hebt wat bij je outfit past.

In alle vormen en maten

Trishabands is een merk dat een haarbandje als deze ontwerpt en verkoopt. Ga je naar de website, dan kom je een uitgebreide collectie aan anti-slip elastiekjes tegen. Allereerst zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten, die uiteenlopen van 10 millimeter – handig om een staart mee te maken – tot 25 millimeter, wat als een echt haarbandje op het voorhoofd kan dienen. Daarnaast kun je ze bestellen in talloze designs. Er zijn bandjes met de Nederlandse vlag (leuk voor Koningsdag), mooie Arabische mozaïekfiguurtjes, een stoere panterprint, een tye dye patroon of, voor als je in een Minnie Mouse-bui bent: zwart met witte stippen. Maar… Het leukst is toch wel het haarbandje met de tekst Born to be Wild erop. Perfect voor een lang hardlooprondje of een vlijmscherpe sportwedstrijd! Mocht je dit niet zo’n leuke quote vinden – niet getreurd: Trishabands geeft je de mogelijkheid om zelf een zin op je haarbandje te laten drukken. Een aantal suggesties:

 • All I do is win
 • No pain no gain
 • Run like a girl
 • Together Each Achieves More (maakt het woord TEAM)
 • Eat sleep sport repeat
 • Never give up

Het kan natuurlijk ook iets anders zijn dan een quote. Bijvoorbeeld je eigen naam, de naam van je sportclub, een speciaal jaartal of je favoriete stad of land. Het kan allemaal, dus wees creatief! Op de site  https://www.trishabands.com/ is in ieder geval genoeg inspiratie te vinden. Daarnaast bezorgen ze je haarbandjes gratis wanneer je er 2 of meer besteld hebt. De prijs ligt rond de 7 euro, wat vrij normaal is aangezien het bandje lekker lang meegaat. En ben je toch niet tevreden, dan kun je ‘m altijd retourneren. Maar er zijn zoveel voordelen dat je hem vast en zeker wil houden!