Heerlijk, een nieuwe woning voor ons hele gezin. Het regelen, uitzoeken en beslissen van alles wat erbij komt kijken om een nieuw huis te laten bouwen geeft veel stress. Hoe gaat het financieel, welke aannemer kan onze wensen waar maken, welke vergunningen zijn er allemaal nodig. Iedere huiseigenaar die hetzelfde traject heeft doorlopen kan dat beamen. Toch is er ook tijd voor plezier, vooral in het uitzoeken van allerlei dingen zoals de keuken, badkamerinrichting en de meubels. Ons gezin bestaat, behalve uit mezelf en partner, ook nog eens uit 4 kinderen onder de tien jaar. De oudste is negen, de tweede net zes en dan volgt er nog een tweeling van drie jaar. Heerlijk hoor, zo’n groot gezin, maar het brengt wel veel werk met zich mee. Onze nieuwe woning moet dus ‘kids proof’ zijn zodat het schoonmaken en onderhoud niet al onze tijd in beslag gaat nemen. Dus gekozen voor afwasbare muurverf, keukenkastenfrontjes die bestand zijn tegen vette kinderhandjes en een groot ligbad voor de dagelijkse wasbeurt. Maar wat we als vloerbedekking moesten kiezen, werkelijk geen idee. Je gaat natuurlijk overal op letten als je bij een ander bent dus op bezoek bij vrienden letten we er speciaal op wat zij op de vloer hadden liggen. Viel ons nu pas op dat ze een prachtige houten vloer hadden en dat zeiden we dus ook. Of dat niet bewerkelijk was met hun kinderen en hond, zo vroegen we aan hen. Bleek dat we het helemaal bij het verkeerde eind hadden; het was geen houten vloer, maar laminaat. We vielen van verbazing bijna achterover; nooit gedacht dat laminaat zo echt en warm aan kon doen. Hierbij hadden we nog het beeld voor ogen van koud, kil en sfeerloos materiaal, zoiets als je vroeger aantrof in kantoorpanden. Onze vrienden adviseerden ons om een bezoekje te brengen aan vloerenwinkel LAB21, met 9 filialen door geheel Nederland. Ze hebben vele soorten vloeren van PVC, houten vloeren en dus ook laminaat.

Laminaat in veel verschillende dessins

Aangestoken door het enthousiasme van onze vrienden over LAB21 hebben we na thuiskomst direct een showroomafspraak gemaakt. Gewapend met de bouwtekeningen van onze nieuwe woning togen we naar de showroom van LAB21 om ons te laten informeren over de laminaat vloeren. Na een vriendelijke ontvangst door één van de medewerkers liet hij ons het grote assortiment zien en vertelde over de vele mogelijkheden en voordelen. Hoe dikker het laminaat, hoe beter het bestand is tegen schokken en stoten. Ook behoeft het weinig tot geen onderhoud, gaat het erg lang mee en is het eenvoudig te reinigen. Ideaal dus met de kleine koters in huis. Na het zien van de alle keuzemogelijkheden in kleuren en decoratieve prints waren we direct om en besloten om zowel boven als beneden dit als vloerbedekking te nemen.
Voor de kinderkamers, onze slaapkamer en overloop hebben we gekozen voor een neutrale, donkergrijs eiken kleur. Op de schets ziet het er erg mooi uit, ook omdat het in één geheel doorloopt op de bovenverdieping. Voor de hele benedenverdieping viel onze keuze op laminaat met een mooie, niet van echt te onderscheiden, houtnerf erin verwerkt. Tevens is deze geschikt voor vloerverwarming dus behalve een fraai geheel ook nog eens lekker warme voetjes. Onze woning is inmiddels opgeleverd en over een paar weken wordt het laminaat gelegd. We kunnen niet wachten om het eindresultaat te zien maar alvast een dikke pluim voor de service en de vele mogelijkheden bij LAB21!

De voordelen van een laminaat vloer van LAB21

  • Laminaat is onderhoudsarm en bijzonder slijtvast
  • Bijna niet te onderscheiden van een echte, houten vloer
  • Een grote keuze uit meer dan 300 laminaat vloeren
  • Beschikt over een eigen legservice