Als ZZP’er moet u aan een hoop denken. U wilt niet alleen dat u klanten heeft en doorgroeit, maar moet ook uw administratie bijhouden. Administratie voor ZZP is echter een hele klus. Daarnaast heeft u waarschijnlijk ook weinig tijd om de administratie als ZZP te doen, omdat er andere klussen tussendoor komen. Bij Frank Hendriks Administratiekantoor helpen wij u graag met uw administratie als ZZP. Wij leggen u graag uit wat wij voor uw administratie als ZZP kunnen betekenen en hoe u met ons in contact komt. Zo heeft u direct een helder beeld van onze werkzaamheden en ziet u ook alle voordelen van het uitbesteden van uw administratie als ZZP.

Bespaar tijd met de uitbesteding van uw administratie als ZZP

Het uitbesteden van administratie als ZZP kan een goede keuze zijn als u niet heel veel verstand heeft van administratieve zaken. Een expert is namelijk meer op de hoogte van al deze werkzaamheden en kan ervoor zorgen dat u geen fouten in uw administratie als ZZP heeft zitten. Dit voorkomt een hoop narigheid met de Belastingdienst. Daarnaast zijn wij ook altijd op de hoogte van de veranderingen in de wet- en regelgeving binnen het fiscale gebied. Hierdoor kunnen wij met u meedenken en deskundig advies geven waar nodig. Wij kunnen u helpen met uw administratie als ZZP op de volgende gebieden:

  • Samenstellen van een ondernemingsplan
  • Salarisadministratie
  • Het geven van advies
  • Financiële administratie
  • Fiscale dienstverlening

Daarnaast kunnen wij maandelijks of per kwartaal een controle houden op uw administratie. Doordat wij uitsluitend met korte lijnen werken en hierdoor een duidelijke communicatie hanteren, kunnen wij u direct van dienst zijn als wij tussentijds stukken willen inzien of opvragen. Hierdoor scheelt het uitbesteden van uw administratie als ZZP niet alleen aanzienlijk in tijd, maar ook in kosten. Zodra u met ons in contact komt, volgt er een kennismakingsgesprek. Van daaruit kijken wij welke werkzaamheden er nodig zijn voor uw boekhouding. Hierin bespreken wij ook onze werkzaamheden en kijken we of er een klik is. Daarna hoeft u alleen alle benodigde documenten, facturen en andere bonnetjes bij ons in te leveren en gaan wij direct aan de slag met uw administratie. Hierbij houden wij u altijd per mail op de hoogte van de vooruitgang en nemen we ook direct contact met u op als we nog vragen hebben. Zo weet u te allen tijde hoe uw boekhouding ervoor staat en welke maatregelen u moet treffen voor de toekomst van uw onderneming. Wij kunnen u hier ook altijd in ondersteunen door middel van deskundig advies.

Wij staan klaar voor startende en kleine ondernemers

Frank Hendriks Administratiekantoor is het adres waar u moet zijn als u als ZZP’er uw administratie uit wilt besteden. Wij richten ons voornamelijk op startende en kleine ondernemers zonder personeel, omdat deze vaak bij grote administratiekantoren niet aan bod komen of achteraan in de rij aan moeten sluiten. Wij kunnen uw gehele administratie uit handen nemen, welke wij met passie en toewijding voor u ordenen. U kunt bij ons terecht voor BTW-aangiften, omzetbelasting, vennootschapsbelasting, jaarrekeningen en andere financiële zaken. Dit scheelt u een hoop kosten en tijd. Daarnaast heeft u ook een realistische kijk op de toekomst. Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen, behoefte aan advies of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw onderneming? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op administratie-amstelveen.nl. Wij helpen u dan graag verder door uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van deskundig advies en informatie.