Wij zijn bezig met een grondige verbouwing en daarbij hebben wij de hulp in geroepen van BBAN Bouwbegeleiding voor de bouwaanvraag. Dit was voor ons nodig, omdat we op een gegeven moment moesten toegeven dat het alleen begeleiden van een verbouwingstraject voor ons zelf onbegonnen werk was. Dit begon al bij de bouwaanvraag. BBAN Bouwbegeleiding heeft ons uiteindelijk veel tijd, en daarmee ook geld bespaart.

Bouwaanvraag bij de gemeente

Wij wonen in een gemeente die de reputatie heeft om heel erg streng te zijn bij het uitgeven van bouwvergunningen. We hadden al van meerdere mensen in onze omgeving begrepen dat zij tegen een starre houding aanliepen waarbij echt op de kleinste details een bouwaanvraag werd afgekeurd en de vergunning niet werd vergeven. Soms ging dat om iets kleins als een hoge schutting of een dakkapel. Wij hadden plannen voor een aanbouw die twee kanten van het huis zouden beslaan én we wilde achter in de tuin ook meteen een schuur laten bouwen. Het leek ons handig om dit in één keer te doen, zodat we de kosten laag konden houden. Na wat zoekwerk online zijn we toen op bban.nl terecht gekomen. Hier hadden we meer gelezen over de problematiek rondom de bouwaanvraag en zaken waarover een gemeente vragen kan stellen. Omdat mijn partner en ik samen fulltime werken zijn we ook niet altijd beschikbaar om de vragen van de gemeente te kunnen beantwoorden en voor je het weet duurt de hele aanvraagprocedure onbedoeld veel langer. BBAN Bouwbegeleiding neemt wat dat betreft de zorgen voor hun rekening.

  • Ze zorgen dat de bouwaanvraag klopt en alles goed is ingevuld
  • Controleren of alle benodigde papieren zijn toegevoegd
  • Zijn beschikbaar voor vragen van de gemeente
  • Kunnen extra informatie verschaffen waar nodig

Eigenlijk alles wat te maken heeft met de bouwaanvraag hebben we uit handen kunnen geven, waarbij wij alleen op hoofdlijnen betrokken zijn geweest om ervoor te zorgen dat de inhoud klopt. BBAN Bouwbegeleiding heeft de bouwaanvraag uiteindelijk voltooit, hij is ingediend bij de gemeente en we hadden binnen mum van tijd de bouwvergunning gekregen en konden starten met de werkzaamheden. We hebben uiteindelijk ervoor gekozen om BBAN Bouwbegeleiding langer betrokken te laten zijn bij de verbouwing. In eerste instantie waren ze alleen voor de bouwaanvraag ingeschakeld, maar de gemeente had ons ook al aangegeven dat ze het een goede zaak vonden dat we bouwbegeleiding hadden ingeschakeld en dat dit heeft geholpen in  het verkrijgen van de vergunning. We hebben toen overlegd met BBAN wat ze nog meer voor ons kunnen betekenen en dat bleek heel veel te zijn.

De ondersteuning van BBAN Bouwbegeleiding

Vanaf dat moment is BBAN betrokken bij onze verbouwing. We hebben samen de aannemer geselecteerd en daarbij hebben ze zich direct bewezen om goede tarieven te bedingen. Ook bij de begeleiding van de aannemer hebben ze bewezen om problemen direct uit de weg te ruimen en de voortgang van de verbouwing te stimuleren. We zijn nog niet klaar met het uitbreiden van ons huis en de schuur moet ook nog gebouwd worden, maar we lopen nu al wel iets voor op schema. De openheid van BBAN waarbij ze ons volledig op de hoogte houden is daarin fantastisch. Geen moment hebben wij het gevoel dat er maar wat aan geklust wordt en we zijn steeds op de hoogte van de vorderingen. Dat is een heel fijn gevoel, want een grote verbouwing als dit is toch altijd heel erg spannend. We waren best angstig voor spookverhalen van aannemers die niet komen opdagen en dat soort problemen. We hebben nu echt vakmensen tegen goede prijzen en begeleiding van hoog niveau. Dit gaat helemaal goed komen dankzij BBAN.