Om je praktijkexamen te kunnen afleggen en je rijbewijs te kunnen halen, moet je eerst geslaagd zijn voor het theoretisch examen. Dat dit voor veel mensen nog een hele kluif is, blijkt wel uit de cijfers; ongeveer de helft van de kandidaten weet in één keer te slagen. Wanneer jij behoort tot die grote groep kandidaten die een tweede, derde, of zelfs vierde keer op moet komen, is het misschien een goed idee om bij Atlas Theorie een theoriecursus in Amsterdam te volgen.

Wat is de meerwaarde van een theoriecursus in Amsterdam?

Een theorie examen maken op zich kost natuurlijk al genoeg geld. Maar wanneer je al aan je rijlessen bent begonnen en nog niet geslaagd bent voor je theorie examen, kun je nog geen datum reserveren voor je praktijkexamen. Om je rijvaardigheid tot die tijd op peil te houden, zul je rijlessen moeten blijven nemen. En uiteraard zijn al die extra rijlessen ook niet gratis. Een theoriecursus in Amsterdam kan je helpen een beter inzicht te krijgen in het verkeer. Tijdens de lessen oefen je onder andere met de volgende zaken:

  • Het herkennen van verkeersborden en -tekens
  • Voorrangsregels
  • De nodige kennis over de auto, zoals de vereiste bandenspanning
  • Het wanneer gebruiken van welke lichten
  • Kennis over het rijbewijs, bijvoorbeeld met wat voor soort voertuigen en aanhangers je mag rijden
  • De basale wet- en regelgeving omtrent het autorijden

De theoriecursus in Amsterdam wordt gegeven door ervaren instructeurs, die goed op de hoogte zijn van de huidige verkeersregels en de richtlijnen van het CBR. Daardoor weten zij uitstekend wat er op een examen zoal gevraagd kan worden, en waar leerlingen veelal moeite mee hebben. Een bijkomend pluspunt van een cursus is de mogelijkheid om vragen te stellen over stof uit het theorieboek die je nog niet helemaal begrijpt.

Hoe ziet een cursus van Atlas Theorie er uit?

De theoriecursus in Amsterdam van Atlas Theorie begint om 7 uur ’s ochtends, wanneer iedereen scherp is en er voldoende tijd is om de lesstof door te nemen. De cursus begint met het doornemen van kennis over bijvoorbeeld wegbelijning, verkeersborden en technische kennis over de auto. Daarna wordt deze kennis in de praktijk gebracht bij het oefenen van examenvragen. Aangezien ook het herkennen van gevaarlijke situaties op het theorie examen aan bod komt, oefen je tijdens de theoriecursus in Amsterdam ook met gevaarherkenning. De les wordt met enige regelmaat onderbroken door een korte pauze met hapjes en drankjes, zodat je je hoofd er goed bij kunt houden. Aangezien je het examen het best kunt maken wanneer alle kennis nog vers in je hoofd zit, beëindig je de dag om 2 uur ’s middags met het maken van het echte theorie examen. Ook voor leerlingen die wat meer moeite hebben om de stof te beheersen heeft Atlas Theorie een passende theoriecursus in Amsterdam. Zo kun je kiezen voor een tweedaagse cursus, waarbij je aan het eind van de laatste dag meteen je examen aflegt. Wil je graag één op één begeleiding omdat je bijvoorbeeld de Nederlandse taal nog niet zo goed spreekt, dan is dat bij Atlas Theorie ook mogelijk. Er is ook een theoriecursus in Amsterdam speciaal voor leerlingen met faalangst. Iedere theoriecursus van Atlas Theorie biedt een 100% slagingsgarantie. Slaag je ondanks alle inspanningen dus toch niet in één keer, dan kun je kosteloos de lessen blijven volgen totdat je het examen wel haalt. Wil je een cursuspakket van Atlas Theorie aanschaffen, of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat deze autotheorieschool je nog meer kan bieden? Ga dan naar https://atlastheorie.nl/theoriecursus-amsterdam/.