Het klinkt voor sommigen bekend in de oren: stapels papierwerk, overvloeden aan informatie, bewerken, facturen, verslagen… Dit alles ligt op je te wachten en jij ziet er als een berg tegenop om dit te lezen. En hoe langer je het uitstelt, hoe groter de berg wordt en hoe langer het werk lijkt te kosten. Voor mensen die hier mee te maken hebben is een cursus snellezen een goede stap om dit probleem te verhelpen. Tijdens een dergelijke cursus krijg je de tools mee die je nodig hebt om sneller te kunnen lezen. Daarmee wordt veel lezen een eenvoudige klus die sneller gebeurd en waar je een stuk minder tegenop ziet.

Waarom een cursus snellezen?

Een cursus snellezen klinkt voor sommige mensen misschien een beetje vreemd in de oren. De een leest toch nu eenmaal sneller dan de ander? Kun je wel sneller leren lezen? Het klopt dat niet iedereen even snel leest, maar er zijn trucs die je kan toepassen om met meer gemak en sneller teksten te lezen en analyseren. Deze trucs zijn bijvoorbeeld

  • Het vergroten van je concentratie
  • Het vergroten van je motivatie
  • Mindmappen leren
  • Geheugen trainen

Met de eerste twee punten zorg je ervoor dat je minder lang je leeswerk uitstelt en meer zin hebt om te lezen. De laatste twee punten maken dat het lezen zelf een stuk makkelijker wordt. Doordat het lezen makkelijker wordt, vergroot je ook weer je motivatie en zo bevordert het een het ander. Mindmappen is een techniek die je kunt gebruiken om teksten beter te structureren en onthouden. Door aandacht te besteden aan je geheugen, zal het makkelijker worden om dingen te onthouden, waardoor je ook sneller door leeswerk heen komt. Dergelijke technieken worden je allemaal aangeleerd in een cursus snellezen. Een bedrijf dat dit soort cursussen bijvoorbeeld aanbiedt, is Tijdwinst. Hier kun je een cursus snellezen volgen, die jouw leessnelheid aanzienlijk verhoogt. De gemiddelde kantoorwerker leest met een snelheid van 200 tot 250 woorden per minuut. Na een cursus van Tijdwinst kun je dit verhogen naar 500 woorden per minuut. Bedenk eens wat dat voor invloed kan hebben op jouw effectiviteit!

Cursus snellezen volgen

Wanneer je bij Tijdwinst een cursus snellezen volgt, duurt deze cursus één dag.  Het is dus een maximaal resultaat in een minimaal tijdsbestek, perfect voor iemand die efficiënt wil werken. Ook de prijs is zeer vriendelijk voor de portemonnee. Voor 349 euro all-in kun je deze cursus al volgen. Maar ze begrijpen ook dat sneller leren lezen niet over één nacht ijs gaat. Het is een proces dat jarenlang duurt. Daarom bieden ze verschillende mogelijkheden voor een follow-up wanneer je de cursus hebt gevolgd. Hier mag je onbeperkt gratis gebruik van maken. Zo zorgen ze dat de stof die je tijdens de cursus leert, ook echt beklijft. Uiteindelijk leidt dit voor jouw tot meer productiviteit en meer vrije tijd. 

De cursus snellezen bij Tijdwinst is een geliefde cursus. Het bedrijf zelf biedt verschillende opleidingen aan die leiden tot effectiever werken. Die zijn beoordeeld met een 8,7. Ook zijn ze drie keer op rij verkozen tot beste opleider van Nederland.  Wil je zelf ervaren wat zo’n cursus voor jou kan doen? Neem dan contact met ze op via www.tijdwinst.nl. 

Lees meer…