Er zijn allerlei soorten verf te koop. Neem bijvoorbeeld magneetverf of schoolbordverf. Maar tegenwoordig kun je ook whiteboardverf kopen. Deze verf is bij magneet-verf te koop. Met whiteboardverf kun je je eigen whiteboard maken en daar ook daadwerkelijk op schrijven en tekenen.

Wat is whiteboardverf

Met deze verf kun je gemakkelijk je eigen whiteboard creëren. Zo kun je er daarna op tekenen en schrijven met stiften die speciaal gemaakt zijn voor whiteboards. De verf bestaat uit twee componenten die eerst goed met elkaar vermengd moeten worden voordat er mee geverfd kan worden. Wanneer het goed is gemengd kan het aangebracht worden op een gladde oppervlakte. Die gladde oppervlakte kan dus van alles zijn. Denk aan een tafelblad, een muur, een kast of zelfs de vloer. Je hebt dus veel meer mogelijkheden dan met een gewoon whiteboard.

Welke soorten verf heb je

De whiteboardverf is in twee soorten te verkrijgen, namelijk:

  • Witte verf
  • Transparante verf

Het is handig om bij allebei de verven twee lagen aan te brengen. Zo is de verf goed dekkend en zal het ook goed werken als je er met whiteboard stiften op gaat schrijven en tekenen. De twee componenten moeten eerst met elkaar vermengd worden voordat de verf werkend is. Wanneer het vermengd is moet het binnen een uur aangebracht worden. Anders is de whiteboardverf uitgedroogd. Het is dus handig om twee blikken te gebruiken als je twee lagen aanbrengt. 

Wit

Wilt u gebruik maken van de witte whiteboardverf zorg er dan voor dat je een witte ondergrond gebruikt. Zo schijnt de ondergrond tenminste niet door. De verf is verkrijgbaar in 0,5 liter en 1,0 liter. De prijs van 0,5 liter is €59,95 en is geschikt voor 4-5 m2 oppervlak. Die van 1,0 liter is €99,95 en geschikt voor 8-10 m2 oppervlak.

Transparant

De transparante verf heeft veel voordelen. Omdat het transparant is zie je dus niet gelijk dat er verf op een bepaalde plek zit. Het is dus een grote verassing als je ineens op de vloer gaat schrijven of op een tafelblad. Je ziet het whiteboard dus niet maar het zit er wel. Je kunt de transparante verf dus erg makkelijk gebruiken en overal op verven. Thuis of in kantoorruimtes zie je dus niet gelijk dat er verf op zit of een wit stuk. Wil je juist dat je whiteboard een kleur heeft? Verf het oppervlak dan eerst in de gewenste kleur en ga er dan overheen met transparante whiteboardverf. Zo heb je alsnog je whiteboard in de gewenste kleur en kun je er ook gewoon op schrijven en tekenen. De verf is verkrijgbaar in 0,5 liter en 1,0 liter. De prijs van 0,5 liter is €59,95 en die van 1,0 liter €99,95.

In combinatie met magneetverf

Wil je van je zelfgemaakte whiteboard ook een magneetbord maken? Dat kan! Je kunt de whiteboardverf combineren met magneetverf. Wel is een nadeel dat de magneetverf grijs van kleur is. Wil je dus geen grijs whiteboard/magneetbord? Dan zul je dus eerst een goede laag magneetverf aan moeten brengen. Zorg ervoor dat je zeker weet dat de magnetische werking het doet en verf er daarna met de gewenste kleur overheen. Ten slot ga je er met transparante whiteboardverf overheen en voilà je whiteboard/magneetbord is klaar.