AfvalperscontainerEen afvalperscontainer is weer een andere manier om het afval te verwerken. Bedrijven die veel afval verwerken, hebben een oplossing nodig om dit op verantwoordelijke wijze op te bergen. Soms is het dan niet mogelijk het afval op tijd op te laten halen. Om ervoor te zorgen dat het afval niet te veel ruimte in beslag neemt, is een perscontainer de oplossing. Hier kan het afval in gedaan worden en vervolgens wordt alles samengedrukt. Het voordeel hiervan is dat het minder plek in beslag neemt en zo nog beter opgeborgen kan worden tot het opgehaald wordt. Door het aanschaffen van een afvalperscontainer wordt voorkomen dat het afval te storend aanwezig moet zijn. Het zou vervelend zijn als de werkruimte te veel in beslag wordt genomen door afval. Om maar niet te spreken over de gevolgen voor het milieu en gezondheid. Nu zal het laatste voor papier en dozen minder gelden, maar voor de gebruikers van de ruimte is het storend als er te veel afval in staat. De website Afvalperscontainer.nl biedt allerlei oplossingen voor het opbergen van het afval. Bekijk deze opties en wat deze kunnen betekenen voor de afvalverwerking van uw bedrijf. Zeker als er dagelijks veel afval door heen gaat, is de afvalperscontainer een perfecte oplossing om dit goed bij te houden.

De werking en voordelen van een afvalperscontainer

Hoewel de afvalperscontainer in eerste instantie een grote investering is, geeft het op lange termijn een kostenbesparing. Reden hiervoor is dat de container minder vaak geledigd moet worden. Waar meestal de container weer geleegd wordt, is dat nu niet nodig doordat de container nog niet vol is. Dat komt omdat de gehele inhoud kleiner wordt gemaakt door de perstechniek. Dankzij de pers ontstaat er een verdichting van het afval. Dankzij deze verdichting wordt het afval kleiner gemaakt en neemt het minder ruimte in beslag in de container. Hierdoor is het niet nodig de container vaker te laten ledigen. Naast de pers biedt de afvalperscontainer nog meer voordelen. Zo wordt er een melding gegeven als de container vol is. Niet als deze compleet vol is, maar op ongeveer 80 procent van de inhoud. Er wordt dan tevens een signaal gegeven naar de ophaaldienst. Binnen 24 uur kunt u de ophaaldienst dan verwachten en dan wordt de afvalperscontainer weer helemaal geleegd. Dit systeem zorgt er dus voor dat de dienst niet komt als het niet nodig is. Dat maakt de afvalperscontainer om meerdere redenen milieuvriendelijk: de verdichting van het afval en minder ledigingen.

Welke modellen zitten in het assortiment?

De afvalperscontainer is beschikbaar in meerdere uitvoeringen. Bij Afvalperscontainer.nl heeft u de keus uit de volgende modellen:

  • Met hydraulische klep
  • Hefkantelaar
  • Campingmodel
  • Dockshelter-model
  • Stationaire perscontainer
  • Standaard model
  • Trommelmodel

Zoals gebruikelijk komt ieder model met zijn eigen kwalificaties. Zo is het ene model het meeste geschikt als er meerdere gebruikers zijn. Dat kan door per gebruiker te registreren hoeveel afval erin wordt gegooid. Sommige containers zijn zo gemaakt dat een deel los gemaakt kan worden en wordt meegenomen. Verder is de hoeveelheid afval die verwerkt kan worden ook verschillend per perscontainer. Andere perscontainers zijn zo gemaakt dat rolcontainers erin gezet kunnen worden. Deze wordt hierin geledigd, zodat de rolcontainer weer leeg is om de rest van het materiaal te verzamelen. Het is dan niet nodig om een ophaaldienst in te schakelen. Al het afval is dan tijdelijk op te slaan in de afvalperscontainer. Bekijk op afvalperscontainer.nl alle uitvoeringen die zij verkopen. Vraag desnoods advies aan een van de medewerkers voor de beste afvalverwerking van uw organisatie. De specialisten van deze organisatie helpen u graag op weg om de geschikte container te selecteren die aansluit bij uw wensen en eisen.