Het merk adidas (officieel met een kleine letter) is al een lange tijd onder ons. Sinds 1949 ontwikkelt het schoenen met de kenmerkende drie strepen die populair zijn onder jong en oud. Door de jaren heen is het merk gaan innoveren, waardoor we nu bij een nieuwe trend zijn aangekomen: de adidas nmd dames. Op het eerste gezicht lijkt de adidas nmd dames erg sportief. De zool van de sneaker is vrij fors; aan de achterkant is de schoen dikker dan de voorkant, waar de zool wat spitser toeloopt en licht omhoog steekt. Aan de achterzijde loopt de zool ook nog eens naar buiten uit in een scherpe hoek. Dit is een vernieuwende vorm – hiervoor waren de sneakers van adidas voornamelijk rond en plat. De bedoeling van vormgeving is dat de schoen lekker zit en de drager ervan veel bewegingsvrijheid heeft. Al met al kun je dus wel stellen dat het onderste deel van de schoen een eye catcher is.  De stof erboven is echter ook interessant. Bij de adidas nmd dames komen voornamelijk de kleuren lichtroze, lichtgrijs, zwart en wit voor, terwijl de heren kunnen kiezen uit legergroen en zwart. Op SneakerWijzer.nl zijn echter nog veel meer kleuren en patronen te vinden. Lichtgeel, pastelpaars en donkerblauw met witte stippen: niets is te gek! De stof zelf heeft een gehaakte structuur, wat ervoor zorgt dat de schoen rekbaar en luchtig is. Opvallend is dat sommige adidas nmd dames geen veters hebben; kennelijk is de stof rekbaar genoeg om te zorgen dat hij aan je voet blijft zitten. Tevens een voordeel op 1 april, natuurlijk.

Adidas nmd: voor álle dames

Wellicht denk je: dit zijn alleen schoenen voor sportieve jongeren. Mensen die veel hardlopen. Hipsters die cool willen zijn. Maar nee – de adidas nmd dames kun je eindeloos combineren; dat is het leuke eraan. De hardloopoutfit is slechts een van de vele mogelijkheden. Andere opties zijn:

  • De casual look: een jeans erboven, gecombineerd met een lang vest.
  • Een sportieve outfit: draag er een fijne warme sweater boven, en eventueel een beanie in de kleur van de adidas nmd dames.
  • Een nette stijl: een rok of jurk past prima boven de nmd damesschoenen van adidas. Denk daarbij aan een A-lijn pasvorm of een skater skirt. Hoewel – modellen zijn ook gespot met een strakke rok erboven.

De stijlcombinaties zijn dus eindeloos; zolang jij je sneakers zelfverzekerd draagt, staan je kleren er ook wel bij. Dus directrices, ondernemers, juffen: de adidas nmd dames zijn ook voor jullie.

Nieuwe duurzame ontwikkelingen

Ondertussen blijft adidas verder innoveren. Onder de naam ‘Futurecraft’ ontwikkelt het merk schoenen die er – logischerwijs – futuristisch uitzien. Ze hebben nog steeds de kenmerkende pasvorm van de adidas nmd dames: een brede, dikke zool met luchtige stof erboven. De ontwikkeling erachter is daarentegen anders. Adidas richt zich hierbij op recycling, of specifieker ‘upcycling’: het recyclen van materiaal tot een sterk gewild product. Zo worden momenteel sneakers gemaakt van plastic uit de oceaan en van oude elektrische kabels. Op de lange termijn wil het bedrijf alleen nog maar schoenen maken uit gerecycled plastic. Daar zijn ze al hard mee bezig, want ook de populaire adidas nmd dames worden voor een groot deel gemaakt van gerecycled materiaal – het rubber van de zool bijvoorbeeld. Een andere interessante ontwikkeling is dat adidas bezig is met ontwerpen via 3D-printers. Allemaal duurzame innovaties dus – adidas lijkt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op te pakken. Op deze manier ben je dus ‘groen’ bezig wanneer je schoenen van dit merk koopt. Geïnspireerd geraakt? Hier kun je de adidas nmd dames kopen: sneakerwijzer Veel loopplezier!